Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Το Φεγγαρι αποκτα ιντερνετ

65DF52C40DEBABB6C19DE1815E4838E5 Το Φεγγάρι αποκτά ίντερνετ!Και είναι αναμφίβολα γρηγορότερο από το δικό μας…
Δεν είστε ευχαριστημένοι από την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο ίντερνετ; Έχετε προβλήματα συνδεσιμότητας και ανησυχείτε μήπως τα πράγματα γίνουν χειρότερα;
Υπάρχει λύση και είναι απλή: μετακομίστε στη Σελήνη. Κι αυτό γιατί ο δορυφόρος της Γης είναι πια το νέο Wi-Fi hotspot του Σύμπαντος!

Ερευνητές της NASA και του MIT απέδειξαν πρόσφατα ότι είναι δυνατό να μεταδόσεις σήματα ασύρματου ίντερνετ από τη Γη στη Σελήνη, κάτι που σημαίνει ότι οι μελλοντικές αποστολές στο Φεγγάρι θα μπορούν να απαθανατίζουν τα δικά τους selfies με ταχύτητες γρηγορότερες από το οικιακό μας δίκτυο.
Κι αν το Wi-Fi της Σελήνης ήταν ένα παλιό όνειρο της ανθρωπότητας, οι καλοί μας επιστήμονες το έκαναν πια πραγματικότητα. Με τη βοήθεια τεσσάρων τηλεσκοπίων του Νέου Μεξικού που «ακτινοβολούν» παλμούς υπέρυθρου φωτός σε ανθρώπινο δορυφόρο της Σελήνης, οι επιστήμονες κατάφεραν να εγκαθιδρύσουν , με ταχύτητες της τάξης των 19Mbps. Και ναι, είναι γρηγορότερο από τον μέσο όρο ίντερνετ της Αμερικής.monnnndliojfose1 Το Φεγγάρι αποκτά ίντερνετ!
Βέβαια, μπορεί το σεληνιακό ίντερνετ να είναι γρηγορότερο από το δίκτυο της γειτονιάς μας, δεν είναι όμως τίποτα μπροστά στην απίθανη σύνδεση Σελήνης και Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, που κατεβάζει περιεχόμενο με αστρονομικές ταχύτητες της τάξης των 622 Mbps (κάπου 4.000 γρηγορότερο δηλαδή από τη συνήθη ταχύτητα εκπομπής ραδιοκυμάτων)! Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη την απίστευτη απόσταση Γης-Σελήνης, και τα 19Mbps δεν είναι καθόλου άσχημα.
Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα πορίσματά τους σε συνέδριο στην Καλιφόρνια στις 9 Ιουνίου…

Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews