Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Νέα υπηρεσία από την Google: Tell Us What to Do With Your Account After You Die

Έχετε γράψει την διαθήκη σας (μακάβριο αλλά)… Έχετε μιλήσει με την οικογένειά σας για το τι θα συμβεί μετά το τέλος σας :( Αλλά έχετε πει στην Google τι θέλετε να συμβεί στο Gmail, blog  ή τον YouTube λογαριασμό σας;
Αυτός είναι και ο σκοπός πίσω από ένα εργαλείο που ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα. Καλύπτει όλους τους Google λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των Blogger, Drive, Google+ και το Picasa.
1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας εδώ
2. Στην ενότητα Διαχείριση λογαριασμού πηγαίνεται Μάθετε περισσότερα και μεταβείτε στην ρύθμιση ή αφού έχετε κάνει login χρησιμοποιήστε την διεύθυνση αυτή
Σας δίνονται οι παρακάτω επιλογές:
Περίοδος λήξης: Μπορείτε να ορίσετε μια χρονική περίοδο λήξης, μετά την πάροδο της οποίας ο λογαριασμός σας θα θεωρείται ανενεργός. Η χρονική περίοδος λήξης ξεκινά από την τελευταία σας σύνδεση στο λογαριασμό Google.
Αποστολή ειδοποίησης: Θα λάβετε ειδοποίηση από το Διαχείριση ανενεργού λογαριασμού μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS, πριν τη λήξη της χρονικής περιόδου.
Ειδοποίηση επαφών και κοινή χρήση δεδομένων: Προσθέστε έμπιστες επαφές, οι οποίες θα ενημερωθούν ότι δεν χρησιμοποιείτε πλέον το λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε δεδομένα μαζί τους.
Προαιρετική διαγραφή λογαριασμού: Εάν το επιθυμείτε, ζητήστε από την Google να διαγράψει το λογαριασμό σας εκ μέρους σας.
Επιλέξτε Ρύθμιση.
3. Στην συνέχεια, καλείστε να εισάγετε απαραίτητα έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να ειδοποιηθείτε πριν ο λογαριασμός σας χαρακτηριστεί τελεσίδικα ανενεργός και εκτελεστεί η… διαθήκη σας. Μπορείτε ακόμα να ορίσετε και εναλλακτική διεύθυνση e-mail.
Έπειτα, θα ορίσετε την περίοδο μετά την πάροδο της οποίας θα θεωρηθεί ο λογαριασμός σας ανενεργός -έπειτα από 3, 6, 9 ή 12 μήνες απουσίας σας. Ένα μήνα νωρίτερα, θα σας αποσταλεί SMS ότι πρόκειται να θεωρηθείτε «ανενεργός».
4. Κρίσιμη είναι η εισαγωγή στοιχείων για τις έμπιστες επαφές που θα παραλάβουν την ψηφιακή κληρονομιά σας: Θα κληθείτε να δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας -e-mail και αριθμό κινητού τηλεφώνου- των έμπιστων επαφών που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία σας. Μπορείτε να επιλέξετε έως 10 κληρονόμους.
Στην πορεία της διαδικασίας αυτής μπορείτε να επιλέξετε μια ομάδα ανθρώπων που θα λάβουν κάποια στοιχεία (π.χ. φωτογραφίες από το Picasa και βίντεο από το YouTube) και μια άλλη ομάδα που θα λάβουν κάποια άλλα (π.χ. blog post στο blogger).
Για να επιλέξετε ποιοι άνθρωποι θα λάβουν τι, πρέπει να επιλέξετε Προσθήκη αξιόπιστης επαφής, να τσεκάρετε την επιλογή Κοινή χρήση των δεδομένων μου με αυτήν την επαφή.
Στο επόμενο βήμα, θα επιλέξετε από ποιες υπηρεσίες θα λάβει τα δεδομένα σας ή μπορείτε να τα επιλέξετε όλα (Blogger, Drive, Voice, YouTube, Αναγνώστης, Επαφές, Επισημάνσεις +1, Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, Κύκλοι Google+, Λευκώματα Ιστού Picasa, Προφίλ, Ροή Google+, Σελίδες). Για την προστασία των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, οι έμπιστες επαφές θα χρειαστούν έναν κωδικό επαλήθευσης για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Θα τον λάβουν αφού ο λογαριασμός σας γίνει ανενεργός. Για αυτό, δεν μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, πριν εισάγετε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για τον κληρονόμο σας, που θα εισάγετε και θα κληθείτε να επαναλάβετε για να βεβαιωθεί ότι τον έχετε εισάγει σωστά (εκτός εάν κάνετε copy-paste). Θα αφήσετε ένα μήνυμα προς αποστολή στον άνθρωπο που θα παραλάβει τα στοιχεία που θα προσθέσει η Google.
5. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε να γίνει η διαγραφή του λογαριασμού σας αφού εκτελεστούν οι επιθυμίες σας.
Η Google δηλώνει πως «καταλαβαίνει» πότε ένας λογαριασμός είναι ανενεργός, κοιτώντας διάφορα στοιχεία, μεταξύ των οποίων: την τελευταία φορά που κάνατε login, το ιστορικό σας, η χρήση του Gmail (και από smartphone, ή tablet), ή τα check-in από συσκευή Android.

πηγή : greekpcblog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews