Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ενεργοποιήστε το Virtual Wi-Fi

1.VirtualRouter_09_Screenshot001Το Internet Connection Sharing είναι μία δυνατότητα η οποία υπήρχε στα Windows από τα αρχαία χρόνια και ήταν , ένας υπολογιστής που ήταν συνδεδεμένος στο Internet (μέσω ενός modem) μπορούσε να «μοιραστεί» τη σύνδεσή του στο Internet μέσω τοπικού δικτύου LAN.

Από τη στιγμή που όλοι πλέον συνδεόμαστε στο Internet μέσω router, η δυνατότητα αυτή είναι ξεχασμένη. Εντούτοις, τα Windows 7 ενσωματώνουν τη μετεξέλιξή της, που επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να γίνει Wireless Access Point
.Με άλλα λόγια, αν ο router μας δεν υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση, ενεργοποιώντας το Virtual Wi-Fi στον υπολογιστή με Win7 που είναι συνδεδεμένος στο router με καλώδιο, πλέον όλες οι Wi-Fi συσκευές (laptop, smartphone κλπ) θα βλέπουν τον υπολογιστή μας σαν ένα νέο ασύρματο δίκτυο, και μόλις συνδεθούν, μοιράζεται μαζί τους τη σύνδεση στο Internet.
Προσοχή: Προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτό είναι να το υποστηρίζει η ασύρματη κάρτα δικτύου στον υπολογιστή μας – δεν το υποστηρίζουν όλες. Θα πρέπει λοιπόν να ελέγξετε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή για τη δική σας κάρτα ασύρματου δικτύου, και να έχετε εγκατεστημένους τους τελευταίους drivers.
Από εκεί και πέρα, αρκεί να κατεβάσετε το δωρεάν προγραμματάκι Virtual Router.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews