Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Watch Dogs hands on

«Αμέτρητη ελευθερία», «το παιχνίδι που θα κατατροπώσει το GTA», «άπειρες ώρες δράσης» και «ένας κόσμος για ασταμάτητη εξερεύνηση» είναι ατάκες που έχουμε ακούσει πολλές φορές από πολλούς developers, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ήταν αβάσιμες. Το Watch Dogs κατάφερε να αφήσει με το στόμα ανοιχτό όλους όσοι βρέθηκαν στην περσινή gamescom, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών που πέρασαν από το Los Angeles θεώρησε ότι μιλάμε για έναν αποκλειστικά next-gen τίτλο.

Έχοντας πάνω από 1 χρόνο στην… πλάτη του ως νέο franchise που έχει αποκαλυφθεί, ήρθε η ώρα να δούμε αν όντως όλες αυτές οι υποσχέσεις της Ubisoft είχαν μια βάση και αν όντως έχουμε μπροστά μας ένα εξαιρετικό game. Το ευχάριστο της συνάντησής μας με τον τίτλο είναι πως η γαλλική εταιρεία είχε ετοιμάσει ειδικά booths σε χώρο που είχαν πρόσβαση μόνο οι δημοσιογράφοι και χάρη σε αυτή την ενέργεια καταφέραμε να πάρουμε στα χέρια μας χειριστήριο του PlayStation 4 και να ταξιδέψουμε στο μαγικό αυτό κόσμο, με πρωταγωνιστή τον Aiden Pearce. Το demo μας έβαλε μέσα στην πόλη του Σικάγο, στην αρχή της δράσης. Ο ήρωας δεν έχει αποκτήσει ακόμη τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στα δεδομένα κάθε πολίτη και ως εκ τούτου, το πρώτο του μέλημα είναι να κάνει hack στον κεντρικό server του cTOS που φυλάσσεται σε μία αποθήκη.



Ακολουθώντας μία σύντομη διαδρομή που μας εμφανίστηκε στο χάρτη, φτάσαμε έξω από το «φρούριο» και ρίξαμε ματιές χωρίς να πλησιάσουμε αρκετά και να «ερεθίσουμε» τους φύλακες, τραβώντας την προσοχή τους. Αφού κινηθήκαμε έχοντας κρυφτεί πίσω από οποιοδήποτε εμπόδιο, αποκτήσαμε επαφή με τις κάμερες ασφαλείας, εισχωρήσαμε σε αυτές και από εκεί καταλήξαμε μέχρι το server. Μετά την εγκατάσταση του ιού, ο παίκτης αποκτάει πλήρη πρόσβαση σε άπειρα δεδομένα που αντλούνται από όσους κινούνται τριγύρω του. Με την μεταφορά του κέρσορα πάνω από το σώμα όσων περιφέρονται κοντά του, ο Aiden μπορούσε να αποκτήσει μία άποψη για τον τραπεζικό λογαριασμό τους, αλλά και για τις πρόσφατες ενέργειες που έχουν καταγραφεί στο ιστορικό τους. Δε γνωρίζουμε πως και πόσο θα επηρεάζει αυτό κάθε απόφαση του παίκτη (θα ήταν αδύνατο άλλωστε σε δοκιμή 15 λεπτών), ωστόσο σε όσες περιπτώσεις συναντήσαμε, το ιστορικό background βοήθησε αρκετά τις αποφάσεις μας.



Επόμενη δοκιμή έγινε στην οδήγηση, μιας και έπρεπε να φτάσουμε σε ένα απομακρυσμένο σημείο του Σικάγο. Κάνοντας πάλι διαδικασίες hacking, ξεκλειδώσαμε ένα αρκετά γρήγορο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο και πήραμε τον έλεγχό του, χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός. Η αμερικανική πόλη έχει μεταφερθεί με αρκετά μεγάλο επίπεδο λεπτομέρειας, χωρίς ωστόσο να είναι πιστό αντίγραφο, όπως μας εξήγησαν άνθρωποι της ομάδας ανάπτυξης. Το μόνο που έχει φροντίσει ο developer είναι να εμφανίζονται ανάλογα κάποια χαρακτηριστικά της περιοχής. Φτάνοντας στην τοποθεσία μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό σκηνικό: εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη ότι ένας άλλος παίκτης έχει μπει στο παιχνίδι μας και προσπαθεί να μας κάνει hack!
Αυτόματα, μία περιοχή γύρω από τον ήρωα επισημαίνεται στον παίκτη και μέσα εκεί κρύβεται ο εισβολέας. Αν ο ήρωας δεν καταφέρει να τον εντοπίσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε ο hacker αποκτά πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που έχουμε αντλήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Με το που γίνεται κάτι τέτοιο, ο παίκτης πρέπει να προσπαθήσει να εντοπίσει τον αντίπαλο από τις -μη φυσιολογικές κινήσεις που θα κάνει- είτε κοιτώντας απλά τριγύρω του, είτε χρησιμοποιώντας ακόμη και τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας/ασφαλείας. Αφού τον εντοπίζουμε και τον σκοτώνουμε, τι καλύτερο να προχωρήσουμε στην αντεπίθεση και να του επιτεθούμε κι εμείς στη συνέχεια για να τον hackάρουμε…



Φτάνουμε στο μέρος που βρίσκεται και αφού τον πλησιάζουμε, κάνουμε το απαραίτητο hack. Αφού απομακρυνόμαστε ελάχιστα επιλέγουμε να αρχίσει η εγκατάσταση του ιού και εκείνη τη στιγμή ο άλλος παίκτης ενημερώνεται για την επίθεση. Παρόλο που για αρκετά δευτερόλεπτα καταφέραμε να κινηθούμε φυσιολογικά χωρίς να προκαλούμε τα βλέμματα, η σιγουριά μας ότι δε φαινόμασταν πίσω από ένα κάδο, ήταν αυτή (μαζί με τη συμβολή της αντίστοιχης κάμερας ασφαλείας) που μας πρόδωσε.



Αφού ολοκληρώσαμε αυτό το κομμάτι της αποστολής, τα στελέχη του developer μας έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν στη δράση και οι κάτοχοι iOS και Android tablets. Η ομώνυμη εφαρμογή θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με τον τίτλο, θα προσφέρεται δωρεάν και ενεργοποιεί ένα ειδικό mode, όπου ο κάτοχος της φορητής συσκευής προκαλεί τον παίκτη που εκείνη τη στιγμή διασκεδάζει στο οικιακό του σύστημα. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία πολύ μοντέρνα εκδοχή του «κλέφτες κι αστυνόμοι» με τον κάτοχο του tablet να έχει μπροστά του μια μικρογραφία της περιοχής που βρίσκεται ο αντίπαλος, ο οποίος και αγωνίζεται να διασχίσει μια συγκεκριμένη αποστολή. Με απλά πατήματα στην οθόνη, ο ένας παίκτης ορίζει επιθέσεις και μπλόκα της αστυνομίας, προσπαθεί να προκαλέσει εκρήξεις από τις υπόγειες σήραγγες ή ακόμη και να στείλει ελικόπτερα τον άλλο.



Η συνολική εμπειρία που αφήνει το Watch Dogs είναι πως επιτέλους βρήκαμε αυτό τον τίτλο που κάνει ο,τι και το Grand Theft Auto, αλλά με υπερβολικά περισσότερες λειτουργίες. Δε φαίνεται πως θα βασίζεται στην κεντρική ιστορία, αλλά θα έχει άπειρους τρόπους για να μας κρατήσει κολλημένους και να μας διασκεδάσει με κάθε τρόπο. Δεν έχουμε παρά να το περιμένουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς στα τωρινά και επόμενα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας και τα PCs.
πηγή : enternity.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews