Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πως να αφαιρέσετε από τον υπολογιστή σας τον ιό της αστυνομίας

Πολλοί υπολογιστές έχουν προσβληθεί από έναν ιό που λέγεται ιός της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος και ζητά ένα αντίτιμο για την απελευθέρωση του. Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στον υπολογιστή ισχυρίζονται πως είναι από την Ελληνική Αστυνομία και αναφέρει ότι ο χρήστης έχει προβεί σε παράνομες ενέργειες και πρέπει να πληρώσει πρόστιμο. 
Το μήνυμα είναι πλαστό και δεν προέρχεται από την Αστυνομία. Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τον ιό από την στιγμή που δεν μας αφήνει να μπούμε στο λειτουργικό. Αν και ο ιός έχει βγει σε πολλές παραλλαγές (αυτό σημαίνει ότι κάποιος τον εξελίσσει συνεχώς ) η προτεινόμενη λύση του είναι η εξής : 


Κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή και κατά την εκκίνηση πατάμε επανειλημμένα F8 μέχρι να μας δείξει τη παρακάτω εικόνα 

Επιλέγουμε την επιλογή Safe Mode with commnad prompt ή ασφαλής λειτουργιά με γραμμή εντολών αν έχετε Windows στα Ελληνικά και πατάμε enter. Αφού θα τρέξει κάποια αρχεία θα ξεκινήσουν τα Windows σε ασφαλή λειτουργία αλλά θα σας έχει ανοιχτή μόνο τη γραμμή εντολών (Σε κάποιους μπορεί να ζητηθεί να κάνουν Log in στα windows)

Όταν φορτώσουν τα Windows θα εμφανιστεί η γραμμή εντολών. Τότε γράφουμε τη λέξη explorer και πατάμε enter.

Βλέπουμε ότι άνοιξαν τα windows σε ασφαλή λειτουργία. Επόμενο βήμα είναι να καθαρίσουμε τον ιό.
Πάμε στη γραμμή εντολών και γράφουμε regedit και πατάμε enter.


 Άνοιξε η registry του υπολογιστή μας και ψάχνουμε τη καταγραφή στη registry : HKEY_LOCCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon και στα δεξιά επιλέγουμε το shell και πατάμε modify ή τροποποίηση. Θα σας ανοίξει το παράθυρο και η κατάληξη θα είναι movie.exe. 
Το σβήνετε όλο, γράφετε Explorer.exe και πατάτε Ok
Κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας και θα πρέπει να σας βάλει κανονικά στο λειτουργικό.
Άν ο παραπάνω τρόπος δεν πετύχει, ίσως έχετε κάποια άλλη έκδοση του ιού και θα πρέπει να κάνετε είτε System Restore είτε να συμβουλευτείτε ένα τεχνικό υπολογιστών. Ίσως θα μπορούσατε να δοκιμάσετε και ένα portable δυνατό antivirus, αλλά αυτή η λύση είναι με τις λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Εγώ σαν PCologist θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την πηγή αυτής της ανάρτησης, και να σας προτείνω να επισκευτείτε το site : http://pcfixfast.blogspot.gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews