Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα: Το gaming ωφελεί τον εγκέφαλο και βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες των ηλικιωμένων

Gaming Benefits the Brain Improves Cognitive Skills in Older People 380694 2 Έρευνα: Το gaming ωφελεί τον εγκέφαλο και βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες των ηλικιωμένων
Oι επιστήμονες λένε ότι το gaming μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο, ιδίως στην περίπτωση των ηλικιωμένων.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο επιστήμονας Αdam Gazzalay του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το gaming ωφελεί σημαντικά τον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα, το gaming μπορεί να διευκολύνει την ζωή των ηλικιωμένων ατόμων, των οποίων οι γνωστικές δεξιότητες αρχίζουν να μειώνονται.

Γράφοντας στο περιοδικό “Nature”, οι επιστήμονες εξηγούν ότι αφού ζήτησαν από 46 εθελοντές μεταξύ 60 και 85 ετών να παίζουν τακτικά ένα παιχνίδι με το όνομα NeuroRacer για τέσσερις εβδομάδες, διαπίστωσαν ότι η δραστηριότητα αυτή βελτίωσε όχι μόνο την γνωστική τους ικανότητα αλλά και την ικανότητα τους να πραγματοποιούν περισσότερες δραστηριότητες ταυτόχρονα στην καθημερινή τους ζωή.
Μιλώντας στον τύπο, η 65χρονη εθελόντρια Ann Linsey δήλωσε ότι προτού λάβει μέρος στην έρευνα αντιμετώπιζε προβλήματα συγκέντρωσης και απόσπασης προσοχής. Το NeuroRacer την βοήθησε να ξεπεράσει αυτά τα ζητήματα.
“Καθώς μεγαλώνουμε, φαίνεται δυσκολότερο να κάνουμε περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα. Ήμουν απογοητευμένη γιατί ένιωθα ότι έχανα τις ικανότητες μου. Τώρα έχω μάθει πώς να εστιάζω την προσοχή μου” τόνισε.
Οι επιστήμονες επισήμαναν ότι η Ann Linsey και άλλοι εθελοντές άρχισαν να αισθάνονται καλύτερα, καθώς το παιχνίδι ενίσχυσε την μνήμη τους και μείωσε την απόσπαση της προσοχής τους.
πηγή : secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews