Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Το «εξωγήινο» χειριστήριο των Steam Machines της Valve

steam-controller
Μετά το λειτουργικό και τα μηχανήματα που ανακοίνωσε η Valve, η τρίτη και τελευταία ανακοίνωση αφορά το χειριστήριο. Και μάλιστα πρόκειται για ένα χειριστήριο διαφορετικό από τα άλλα –τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ήθελε να δοκιμάσεις με δικό σου gamepad πρώτα για να μπεις στην κλήρωση.
Η Valve στην τρίτη σελίδα της περί του Steam Controller αναφέρει πως όλον αυτόν τον καιρό ήξερε πώς να σχεδιάσει το interface, το μηχάνημα, ακόμα και το λειτουργικό (Steam OS), αλλά το κομμάτι που τους ζόρισε έναν ολόκληρο χρόνο ήταν το χειριστήριο που θα «ένωνε το κενό ανάμεσα στο γραφείο και το σαλόνι χωρίς συμβιβασμούς».
Το χειριστήριο θα υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια του Steam, παλιά, νέα, αλλά και τα επερχόμενα, ενώ ταυτόχρονα ο σχεδιασμός του δεν έχει τελειώσει και η εταιρία ζητάει από εσένα να τη βοηθήσεις να το τελειοποιήσει.
Ο χειρισμός του Portal 2 από το Steam Controller.
Ο χειρισμός του Portal 2 από το Steam Controller.
Όπως θα δεις και στην εικόνα, το χειριστήριο στη θέση όπου βρίσκονταν τα βασικά κουμπιά υπάρχουν δύο trackpads υψηλής ανάλυσης, τα οποία θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν παραπάνω από ικανοποιητικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Τα δύο trackpads ενσωματώνουν δυνατούς αισθητήρες που αντιλαμβάνονται με ακρίβεια και την παραμικρή κίνηση.
Στο κέντρο του χειριστηρίου υπάρχει μία υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής, ενώ ταυτόχρονα είναι ολόκληρη clickable σαν ένα ακόμη κουμπί –το ίδιο ισχύει και στα trackpads. Μάλιστα, για να μην μπλέξεις τα μπούτια σου με τις δύο οθόνες (τηλεόραση και χειριστήριο), όταν πατάς την οθόνη αφής, αυτό που θα δείχνει αυτή θα εμφανίζεται και πάνω στην τηλεόρασή σου για να μπορείς να αφήνεις την προσοχή σου από την τηλεόραση όταν χρειάζεται.
Στο σύνολο θα βρεις 16 κουμπιά πάνω στο χειριστήριο, καθένα από τα οποία έχει τοποθετηθεί με βάση το πόσο συχνά χρησιμοποιείται, ενώ όλα είναι εργονομικά. Τα μισά θα μπορείς να τα πατάς χωρίς να χρειάζεται να σηκώνεις τους αντίχειρες από τα trackpads, ενώ όλα τα κουμπιά είναι συμμετρικά μεταξύ τους για να μην έχουν θέμα ούτε οι αριστερόχειρες ούτε οι δεξιόχειρες.
controller_schematic
Για τα παλιότερα παιχνίδια θα μπορείς να χρησιμοποιείς το legacy mode το οποίο κάνει το παιχνίδι να αναγνωρίζει το χειριστήριο ως ποντίκι και πληκτρολόγιο, δίνοντάς σου το δικαίωμα να ρυθμίσεις τα κουμπιά όπως σε βολεύουν ή να διαλέξεις από μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς ρυθμίσεις. Το χειριστήριο μάλιστα θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο PCσου, χωρίς να χρειάζεται να έχεις κάποιο Steam Machine.
Αυτή ήταν και η τελευταία ανακοίνωση της Valve. Όπως φαίνεται, το 2014 προβλέπεται μια συναρπαστική χρονιά στο gaming του σαλονιού. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.Πως σου φαίνεται το όλο concept της Valve;
ΠΗΓΉ : DIGITAL LIFE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews