Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

USB Extension, αυτόματη εμφάνιση των usb δίσκων στο desktop των Windows

USB Extension
Το USB Extension είναι μία δωρεάν εφαρμογή για τα Windows που κάνει μία απλή και χρήσιμη ενέργεια: εμφανίζει μία συντόμευση στο desktop κάθε φορά που ένα usb flash disk θα συνδεθεί στον υπολογιστή.
Τα Windows διαθέτουν το χαρακτηριστικό της Αυτόματης Εκτέλεσης (Autoplay) που δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε την ενέργεια που θέλετε να πραγματοποιηθεί από το παράθυρο που εμφανίζεται αυτόματα με την είσοδο ενός UBS Flash δίσκου, CD ή DVD. Ωστόσο, αν θέλετε να δείτε και πάλι τα περιεχόμενα του εκάστοτε δίσκου θα χρειαστεί να ανοίξετε και πάλι τον File Explorer και να μεταβείτε στην αντίστοιχη τοποθεσία.

Εκεί έρχεται να βοηθήσει το USB Extension που θα προσθέσει μία νέα συντόμευση για κάθε USB δίσκο, CD, DVD, ακόμη και τοποθεσία δίσκου που θα συνδεθεί με τον υπολογιστή σας έτσι ώστε το άνοιγμα του εκάστοτε παραθύρου να είναι κυριολεκτικά ένα κλικ μακριά.
Στην παρακάτω εικόνα εμφανίζεται η συντόμευση που δημιουργήθηκε αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας (desktop) του υπολογιστή όταν συνδέθηκε ένας εξωτερικός σκληρό δίσκος μέσω της θύρας USB. Προφανώς, πατώντας διπλό κλικ μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα του σε νέο παράθυρο όπως ακριβώς συμβαίνει από τον Υπολογιστή (Computer).
USB Extension
Οι συντομεύσεις των δίσκων που δημιουργούνται από το USB Extension διαγράφονται αυτόματα μόλις αποσυνδέσετε τον αφαιρούμενο δίσκο από τον υπολογιστή. Βέβαια, αν για οποιοδήποτε λόγο δε συμβεί αυτό, μπορείτε να το κάνετε χειρωνακτικά πατώντας στην επιλογή Delete invalid shortcuts με δεξί κλικ στο εικονίδιο της περιοχής ειδοποιήσεων του desktop.
USB Extension
Στο USB Extension θα βρείτε ορισμένες ρυθμίσεις της εφαρμογής που σας δίνουν περισσότερες επιλογές. Για να ανοίξετε το παράθυρο των ρυθμίσεων θα χρειαστεί να βρείτε το αντίστοιχο εικονίδιο στο μενού ή την οθόνη Έναρξης, ανάλογα με την έκδοση των Windows που τρέχει ο υπολογιστής σας.
Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, μπορείτε να επιλέξετε την δημιουργία συντομεύσεων για αφαιρούμενους δίσκους όπως USB flash drives που είναι η αρχική κατάσταση καθώς επίσης για CD/DVD και τοποθεσίες δικτύου. Επίσης, μπορείτε να αποκρύψετε το εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων του desktop και να εμφανίζετε μόνιμα ή μόνο όταν θα συνδεθεί ένας αφαιρούμενος δίσκος στον υπολογιστή.
USB Extension
Το USB Extension διατίθεται δωρεάν και είναι συμβατό με Windows 8, 7, Vista και XP.
πηγή : pestaola.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews