Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η Google τιμά τη γυναίκα – «ανθρώπινο υπολογιστή» -Ηταν πιο γρήγορη και από τον υπολογιστή

google 660 21 Η Google τιμά τη γυναίκα   «ανθρώπινο υπολογιστή»  Ηταν πιο γρήγορη και από τον υπολογιστή...
Τα 84α γενέθλια της Σακουντάλα Ντεβί τιμά, με το σημερινό της λογότυπο, η Google. Γνωστή ως «ανθρώπινος υπολογιστής» κατάφερνε να λύσει σύνθετα μαθηματικά προβλήματα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το όνομά της «φιγουράρει» στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς οι ικανότητές της έχουν ξεπεράσει ακόμα και τους υπολογιστές.

Το 1977 στο Πανεπιστήμιο των Μεθοδιστών του Ντάλας, κατάφερε να βρει την 23η ρίζα ενός αριθμού με 201 ψηφία, μέσα σε 50 δευτερόλεπτα. Ο υπολογιστής Univac, χρειάστηκε 62 δευτερόλεπτα για να λύσει το ίδιο πρόβλημα. Το 1982 κέρδισε μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες, αφού πολλαπλασίασε δύο αριθμούς με 13 ψηφία σε μόλις 28 δευτερόλεπτα.
Η Ντεβί, η οποία γεννήθηκε στο Μπανγκαλόρ στις 4 Νοεμβρίου του 1929, ανακάλυψε το μοναδικό της ταλέντο στην ηλικία των τριών ετών, ενώ έπαιζε χαρτιά με τον πατέρα της. Δύο χρόνια αργότερα, ήταν αρκετά για να γίνει… γκουρού των μαθηματικών, καθώς μπορούσε πλέον να λύσει εξαιρετικά δύσκολα μαθηματικά προβλήματα.
Ο Άρθουρ Τζένσεν, ερευνητής της ανθρώπινης νοημοσύνης, έγραψε για τη Ντεβί «οι μαθηματικοί υπολογισμοί είναι προφανώς η μητρική της γλώσσα, ενώ για τους περισσότερους από εμάς, είναι στην καλύτερη περίπτωση, μια ξένη γλώσσα που μαθαίνουμε στο σχολείο».
Η Σακουντάλα Ντεβί πεθάνε στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας τον Απρίλιο σε ηλικία 83 ετών.
Πηγή:  iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews