Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τα παιχνίδια που «αναγεννήθηκαν» μέσα στο 2013

videogame-reboots-remakes-2013Αφού λοιπόν το 2013 μας αποχαιρετά σιγά σιγά, νιώσαμε την υποχρέωση να κάνουμε αυτό το ξεχωριστό αφιερωματάκι. Το 2013 αποδείχθηκε μια χρονιά όπου οι περισσότεροι εκδότες παιχνιδιών ανέτρεξαν στο παρελθόν και έφεραν στην επιφάνεια πολλούς παλιούς τίτλους, αλλά και νέους τίτλους κάνοντας «επανεκκίνηση» στο στόρι του franchise. Έτσι λοιπόν σου μαζέψαμε τα καλύτερα παιχνίδια που είδαμε ξανά στις κονσόλες και στα PC μας μετά από καιρό.Το παρόν αφιέρωμα χωρίζεται σε δύο μέρη: α) τα «reboots», τα οποία είναι νέα παιχνίδια σε ένα franchise ωστόσο ξεκινούν με το σενάριο του πρώτου παιχνιδιού της σειράς, β) τα«remakes», τα οποία είναι απλά επανακυκλοφορίες παλιών παιχνιδιών (ίσως με βελτιωμένα γραφικά ή κάποιο έξτρα περιεχόμενο).

Reboots

Tomb Raider

Αφού λοιπόν η σειρά είχε ψιλοκατρακυλήσει και ξεφύγει από την αρχική ιδέα της Lara Croft και του Tomb Raider, η Square Enix πήρε μια κρίσιμη –που αποδείχθηκε σωστότατη-απόφαση για «επανεκκίνηση» του τίτλου. Έτσι, με μια ολοκαίνουρια Lara (και πιο σέξι θα τολμούσα να πω :P) το Tomb Raider επέστρεψε και εκτόξευσε ξανά το «κύρος» της σειράς στα ύψη!

DmC: Devil May Cry

Όπως έγινε και με το Tomb Raider, έτσι και η Capcom με το Devil May Cry αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή, αλλάζοντας φυσικά εντελώς τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα –οκ, το όνομα έμεινε ίδιο! Η ιστορία ξεκινάει από την αρχή στο DmC: Devil May Cry και το παιχνίδι είναι άκρως εθιστικό, όσο και οι προηγούμενοι τίτλοι του franchise.

SimCity

Η EA θέλησε να «επανεκκινήσει» τον κολοσσό της εξομοίωσης των πόλεων, SimCity. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά στο λανσάρισμα του παιχνιδιού, αφού υπήρχαν αμέτρητα προβλήματα με τη σύνδεση των χρηστών και την εμπλοκή του DRM, κάτι που αποτέλεσε βασικό αίτιο για να ψηφιστεί η EA η χειρότερη εταιρία της χρονιάς. Κατά τ’ άλλα, το παιχνίδι μετά από πολλά updates έστρωσε σιγά σιγά…

Flashback

20 χρόνια πέρασαν από τότε που κυκλοφόρησε το Flashback για πρώτη φορά. Ένα επικό παιχνίδι για όσους το θυμούνται (ή ζούσαν τότε :P). Το συγκεκριμένο παιχνίδι ανήκει και στη δεύτερη κατηγορία που εξετάζουμε σήμερα, αφού η εταιρία εκτός από την επανεκκίνηση που του έκανε, συμπεριέλαβε μαζί και το παιχνίδι του ’93 για όσους θέλουν να νοσταλγήσουν τα παλιά.
Μερικά ακόμη παιχνίδια που «επανεκκινήθηκαν» είναι τα Mortal Kombat: Komplete Edition και Shadow Warrior. Στο μέλλον μάλιστα περιμένουμε κι άλλες επανεκκινήσεις γνωστών franchise, όπως Thief, Star Wars: Battlefront, Strider.

Remakes

Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά το 2011. Η Square Enix σκέφτηκε πως είναι καλή ιδέα να το φέρει και στο Wii U, υποστηρίζοντας απόλυτα τις λειτουργίες του Gamepad. Ξεκίνησε την ανάπτυξη και πρόσθεσε μερικά ακόμα στοιχεία στο παιχνίδι, προσθέτοντας το «Director’s Cut» στον τίτλο του παιχνιδιού. Αργότερα, αφού η «δουλειά» με τη δεύτερη οθόνη φάνηκε να πηγαίνει καλά, η εταιρία σκέφτηκε να το λανσάρει και στις υπόλοιπες κονσόλες και στο PC, με την υποστήριξη SmartGlass, PS Vita κλπ για βοηθητική οθόνη. Κατέληξε να είναι ένα αριστούργημα, καλύτερο από το αρχικό.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Η Square Enix (σαν πολύ στα παλιά να το έχει γυρίσει, ε; :P) κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το2010. Οι κριτικές που πήρε ήταν άθλιες και η εταιρία το απέσυρε, συνεχίζοντας την ανάπτυξή του. Μέσα στο καλοκαίρι το Final Fantasy XIV: A Realm Reborn κυκλοφόρησε ξανά «αναγεννημένο» (εξού και το όνομα), τραβώντας την προσοχή πολλών φαν της σειράς και των MMORPG, ακόμη και με συνδρομή.

Resident Evil: Revelations

Το παιχνίδι αρχικά κυκλοφόρησε για το 3DS, όπου και είχε επιτυχία. Έπειτα, η Capcomκυκλοφόρησε το Resident Evil 6 χωρίς να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, οπότε και επέστρεψε στα λημέρια του Revelations. Το παιχνίδι δέχθηκε μια «ένεση» υψηλής ευκρίνειας και κυκλοφόρησε και στις επιτραπέζιες κονσόλες. Μπορεί να το θεωρήσεις απλό port και όχι remake. Ωστόσο, εφόσον το παιχνίδι μεταφέρθηκε από τη μικροσκοπική οθόνη του 3DS στις τηλεοράσεις θα το θεωρήσουμε ως remake.

Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX

Το Kingdom Hearts μπορεί να είναι και ο λόγος που πολλοί έχουν αγοράσει PlayStation. Το παρόν Remix εμπεριέχει τα Kingdom Hearts Final Mix, Kingdom Hearts Re:Chain of Memories και Kingdom Hearts 358/2 Days, πλήρως ανανεωμένα με HD γραφικά για το PS3. Του χρόνου θα κυκλοφορήσει και το Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX με τα υπόλοιπα παιχνίδια του franchise, ό,τι πρέπει για να υποδεχτούν το Kingdom Hearts III που έρχεται στη νέα γενιά.
Μερικά ακόμη παιχνίδια που «πέρασαν» από ένα remake και κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά είναι τα: Baldur’s Gate II: Enhanced Edition, DuckTales: Remastered, The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Hitman: HD Trilogy, Darkstalkers Resurrection, Dragon’s Dogma: Dark Arisen, Worms: The Revolution Collection, Deadly Premonition: The Director’s Cut.
πηγή: gameslife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews