Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η πραγματική καινοτομία του πρώτου (και του τελευταίου) iPhone δεν ήταν η τεχνολογία…

Ένα ιδιαίτερα ουδέτερο video παρουσιάζει την πραγματική καινοτομία του πρώτου iPhone που παρουσίασε η Apple το 2007: την τέχνη της αντιγραφής
iphone_art_of_copy
Όταν την 9η Ιανουαρίου 2007, ο Steve Jobs ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για ένα επαναστατικό προϊόν, ισχυρίστηκε πως η Apple επινόησε την τεχνολογία της πολλαπλής αφής (Multi-touch). Αυτό ήταν ψέμα. Η Apple, δεν επινόησε το multi-touch. Η τεχνολογία προ-υπήρχε.
Αυτό που επινόησε η Apple ήταν η διαδικασία εισαγωγής του multi-touch σε μία μικρού μεγέθους, καταναλωτική συσκευή: το iPhone. Και αυτό που ανήγαγε σε τέχνη η Apple, ήταν η αντιγραφή όλων εκείνων των διαδικασιών με τις οποίες ήμασταν εξοικειωμένοι στην πραγματική ζωή και τις μετέφερε σε ένα κινητό τηλέφωνο που ήταν μία μεγάλη οθόνη. Η καινοτομία αυτή, ξεκίνησε μία πραγματική επανάσταση στις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές, με την επέλαση των smartphones και των tablets.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε απαριθμεί τον τρόπο με τον οποίο η Apple, τόσο στο πρώτο iPhone που παρουσιάστηκε το 2007, όσο και το iPhone 5S που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες, ή, πιο συγκεκριμένα, το iOS 7, «αντέγραψε» καθημερινά αντικείμενα και τα μετέφερε στις οθόνες σας, ή «δανείστηκε» functionalities από άλλα λειτουργικά και έκανε αυτό που απολαμβάνετε στις συσκευές σας.
Enjoy:
Σημείωση του συντάκτη: πριν βιαστείτε να βάλετε τις φωνές, είτε είστε Apple fans, είτε όχι, σκεφτείτε τις διαφορές. Ένα μέρος μίας καινοτομίας είναι η επινόηση μίας ολοκαίνουριας τεχνολογίας. Ένα άλλο μέρος, είναι η δυνατότητα να γίνει μία ήδη υπάρχουσα τεχνολογία, φιλική στη χρήση και προσβάσιμη από όλους. Και οι δύο διαδικασίες είναι ιδιαίτερες και θαυμαστές. Απλά στην μία περίπτωση, αυτός που το κάνει λέγεται εφευρέτης, ενώ στην άλλη, καλός σχεδιαστής.
πηγή: digitallife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews