Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκινούν τα διαφημιστικά spots στο Facebook

facebook ads 2 300x161 Ξεκινούν τα διαφημιστικά spots στο Facebook!Δυστυχώς δεν ήταν απλά ένα κακόγουστο αστείο και πλέον είναι γεγονός: Το Facebook ξεκινά από αυτή τη βδομάδα να προβάλλει διαφημιστικά videos στο News Feed των χρηστών, με απώτερο σκοπό, φυσικά, τα έσοδα.
Οι διαφημίσεις θα λειτουργούν ως εξής: Το video θα φορτώνεται αυτόματα (αν είστε συνδεδεμένοι από mobile συσκευή τότε θα φορτώνει μόνο μέσωWi-Fi) και θα ξεκινά η αναπαραγωγή του επίσης αυτόματα, μόλις ο χρήστης «περάσει» από πάνω του ενώ κάνει scroll στο news feed του. Ευτυχώς, δε θα αναπαράγεται και ο ήχος του video αυτόματα, εκτός αν κάνετε κλίκ στο video, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τους χρήστες (και το ίδιο το Facebook πιθανότατα). Μόλις τελειώσει, θα εμφανίζονται 2 επιπλέον διαφημιστικά spots στα οποία θα μπορείτε να κάνετε κλικ για να προβάλλετε, από τον ίδιο διαφημιστή με το πρώτο spot.

Με τη μέθοδο αυτή το Facebook προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το δισεκατομμύριο των χρηστών του για να αυξήσει τα έσοδά του και είναι βέβαιο πως θα έχει αποτέλεσμα. Μένει να δούμε κατά πόσο οι χρήστες θααντιδράσουν και αν η αντίδρασή τους αυτή θα περιοριστεί απλά στη…γκρίνια ή αν θα δούμε και πολλούς να διακόπτουν τη χρήση της υπηρεσίας.
Πηγή: digitallife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews