Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η google καλώς ορίζει το Project Tango

Γνωρίστε το Project Tango της Google
Ένα smartphone που χαρτογραφεί τον χώρο γύρω του
Η Google μας έχει συνηθίσει σε πρωτοπόρα projects και μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε το  Project Tango. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο Android smartphone που μπορεί να «μαθαίνει» και να χαρτογραφεί τον χώρο γύρω του. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Google, το Tango μπορεί να μαθαίνει τις διαστάσεις του δωματίου και έτσι να φτιάξει ένα σχέδιο για το πώς μοιάζει το σπίτι σας, κάθε φορά που μετακινείστε στο σπίτι. Η Google ελπίζει ότι με αυτό θα μπορέσει να φτιάξει έναν παγκόσμιο χάρτη, έτσι ώστε το Tango να δίνει ακριβέστατες πληροφορίες για οποιοδήποτε σημείο ζητήσετε.

Οι συσκευή αυτή θα λειτουργεί με τη χρήση μιας motion tracking κάμερας και έναν αισθητήρα βάθους ενσωματωμένα στο πίσω μέρος της, και την ώρα που θα μετακινείται οι αισθητήρες θα μπορούν να ανιχνεύσουν τον προσανατολισμό της αλλά και ότι βρίσκεται μπροστά από αυτή. Τα δεδομένα που θα συλλέγει θα φτιάχνουν έναν τρισδιάστατο χάρτη του περιβάλλοντος τους. Δεν είναι η μοναδική χρήση του τηλεφώνου, αφού η Google αναφέρει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν πιο ρεαλιστικά AR παιχνίδια ή ακόμη και να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης να πλοηγηθούν σε άγνωστες περιοχές.
Από τις 14 Μαρτίου η Google θα αρχίσει να αποστέλλει 200 συσκευές σε developers που ασχολούνται με τη δημιουργία χαρτών, παιχνιδιών και αλγορίθμων που θα εκμεταλλεύονται τους αισθητήρες του Tango, παρά την πολύ πρώιμη ηλικία της τεχνολογίας.  Περισσότερα για το project Tango στο video που ακολουθεί. 

πηγή : unboxholics.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews