Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Βερολίνο: Η πρώτη πόλη με δική της κατάληξη στο Διαδίκτυο

101AA70C4D67BD4477BC8931D3DB3F56 Βερολίνο: Η πρώτη πόλη με δική της κατάληξη στο Διαδίκτυο θα ακολουθήσουν το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ και η Ναγκόγια
Το Βερολίνο θα γίνει η πρώτη πόλη που αποκτά τη δική της κατάληξη (domain name) στο Διαδίκτυο. Ειδικότερα, από τις 18 Μαρτίου επιχειρήσεις και άτομα που έχουν έδρα τη γερμανική πρωτεύουσα θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κατάληξη .berlin στο τέλος των διευθύνσεών τους.
Η κατάληξη – τεχνικά γνωστή ως generic Top Level Domain (gTLD) – δημιουργήθηκε έπειτα από συμφωνία της τοπικής κυβέρνησης του Βερολίνου και του ICANN, του αμερικανικού φορέα για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών στο Διαδίκτυο.

Μετά το Βερολίνο, πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ και η Ναγκόγια θα αποκτήσουν και αυτές τις δικές τους καταλήξεις.
To .london θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο. «Τα domains είναι περιγραφικά όχι απλά συντομογραφίες όπως το .org ή το .com» είπε ο Ντιρκ Κρισενόφσκι του οργανοσμού dotBerlin, που λειτουργεί τη νέα κατάληξη.
Η κατάληξη .berlin θα κοστίζει μεταξύ 30 και 60 ευρώ το χρόνο και αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 500.000 ευρώ το πρώτο έτος.

Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews