Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Επεξεργαστείτε κείμενο μέσα σε εικόνα με αυτή τη Google Chrome επέκταση

Δε θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε σε πολλές περιπτώσεις να αντιγράψουμε το κείμενο μιας εικόνας και να μη χρειάζεται να το πληκτρολογήσουμε εμείς; Κι όμως, γίνεται! Υπάρχει μίαGoogle Chrome επέκταση με ονομασία Project Naptha, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν highlight, ή αλλιώς να μαρκάρουν, κείμενο μέσα σε εικόνες και στη συνέχεια να προβούν σε διάφορες άλλες λειτουργίες.
project naptha example
Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε ένα μέρος από ένα email το οποίο έχει σταλεί από τον Sergey Brin και έστω ότι μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο του. Εγκαταστήστε την επέκταση Project Naptha πατώντας την επιλογή «Add to Chrome» με χρήση του Google Chrome και ακολουθώντας τα βήματα της εγκατάστασης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα με το email για να ανοίξει σε πλήρες μέγεθος σε νέα καρτέλα και δοκιμάστε ναμαρκάρετε το κείμενο μέσα στην εικόνα.

Μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε με το κείμενο οπουδήποτε θέλετε. Επίσης, πατώντας δεξί κλικ σε μαρκαρισμένο κείμενο μέσα σε μια εικόνα μπορείτε να δείτε διάφορες επιλογές, όπως τη γλώσσα (Language), με την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε δύο ειδών Αγγλικά για το καλύτερο αποτέλεσμα ή τη γλώσσα Internet Meme για τα memes που κυκλοφορούν, και τη μετάφραση (Translate), με την οποία μπορείτε εκτός από απευθείας μετάφραση σε άλλες γλώσσες, να σβήσετε κείμενο από μία εικόνα (Erase text) ή να το ξανά τυπώσετε (Reprint).
Σίγουρα, η επέκταση δε λειτουργεί τέλεια σε όλες τις εικόνες, καθώς σε άλλες το κείμενο είναι πλήρως εμφανές, ενώ σε άλλες όχι και τόσο. Επίσης, δεν υπάρχει υποστήριξη για την ελληνική γλώσσα, όμως τα καταφέρνει εξαιρετικά στα Αγγλικά.
Πηγή: digitallife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews