Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Χρησιμοποιηστε απο μακρια τον υπολογιστη σας μεσω μιας Android συσκευης με το Chrome Remote Desktop


Όσο και να εξελίχθηκαν οι φορητές συσκευές τα τελευταία χρόνια, οι υπολογιστές παραμένουν αναντικατάστατοι για συγκεκριμένες εργασίες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ακόμα και τα laptop δε μεταφέρονται τόσο εύκολα όσο ένα μικρό tablet και έτσι δημιουργήθηκαν οι εφαρμογές απομακρυσμένης σύνδεσης.


Εχθές (16/04/14) η Google μας πααρουσίασε τη δική της προσπάθεια με την ονομασία Chrome Remote Desktop, η οποία είναι μία υπηρεσία που χρησιμοποιεί τον Chrome και το Google λογαριασμό μας για να δημιουργήσει μία ασφαλή σύνδεση διαμοιρασμού οθόνης. Δεν είναι κάτι καινούριο καθώς χρησιμοποιούνταν ήδη από PC σε PC αλλά και μέσω του Hangouts στον υπολογιστή, όμως τώρα μπορούμε να συνδεθούμε και μέσω της Android συσκευής μας με τη νέα αυτή εφαρμογή.

Οι λόγοι για να το χρησιμοποιήσουμε είναι πολλοί, από το να βοηθήσουμε ένα φίλο να ρυθμίσει τον υπολογιστή του, έως το να βάλουμε ένα torrent να κατεβαίνει ή να χρησιμοποιήσουμε την κάμερά του για να δούμε αν μπήκε κάποιος στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε την εφαρμογή στην Android συσκευή μας, δωρεάν μέσω του Play Store αλλά και στον υπολογιστή το extension του Chrome από το Chrome Web Store και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες.Λειτουργεί σε Windows και Mac, αλλά στο Linux το δοκιμάσαμε χωρίς επιτυχία. Περιμένουμε να δούμε κάτι αντίστοιχο και για Android to Android τηλεχειρισμό. 
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews