Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Οδηγός αγοράς - Οικονομικά Tablets 2014

Η τεχνολογική πρόοδος που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μας έχει φέρει σε επαφή με δεκάδες συσκευές, οι οποίες μας εξυπηρετούν καθημερινά με τον δικό τους τρόπο. Όταν ξεκίνησε ο 21ος αιώνας πριν δεκατέσσερα χρόνια, ελάχιστοι φαντάζοταν πως θα μπορούσαμε να έχουμε στην τσέπη μας όλο το διαδίκτυο. Τα smartphones, τα tablets και γενικότερα οι υπολογιστές είναι συσκευές από τις οποίες θα έλεγα πως πλέον βασίζεται ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς. Η συγκεκριμένη λέξη είναι πολύ “βαριά”, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που δεν έχουν μία συνεχής επαφή με την τεχνολογία. Ευτυχώς, υπάρχει κάτι για όλους και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τις οικονομικές προτάσεις του τομέα των tablets για το έτος που διανύουμε. Τα μοντέλα που θα δείτε παρακάτω έχουν κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 και με μοναδική εξαίρεση το Google Nexus 7 κυκλοφορούν όλα επίσημα στην Ελλάδα σε τιμή κάτω των €200. 
Samsung Galaxy Tab 4.0 (€169)
Όλοι γνωρίζουμε την πάγια τακτική που έχει η Samsung στο να ανταγωνίζεται σκληρά την Apple με τη σύγκριση προϊόντων της με τα αντίστοιχα της εταιρίας του Κουπερτίνο σε όλες τις κατηγορίες. Μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειές της έχει γίνει στον τομέα των tablets με σειρές όπως Galaxy Pro και Galaxy Tab και εκεί που η Apple σίγουρα δε μπορεί να ανταγωνιστεί την Samsung είναι στα οικονομικά tablets. Η κορεάτικη εταιρία ανανέωσε πρόσφατα τη μεσαία κατηγορία των tablets της με το Samsung Galaxy Tab 4.0 και ενώ σύμφωνα με πολλές κριτικές οι επιδόσεις του είναι μέτριες με αρκετά κρασαρίσματα εφαρμογών και γενικότερη αστάθεια, το UI του και η ποιοτική κατασκευή του είναι αυτά που το κάνουν να βρίσκεται στο συγκεκριμένο οδηγό αγοράς.
LG G Pad 7.0 (€169)
Μετά την τρομερή επιτυχία που γνώρισε το LG G2, η κορεάτικη εταιρία αποφάσισε να μεταφέρει το συγκεκριμένο brand name και στα tablets της με το LG G Pad 8.3 πίσω στον Οκτώβριο του 2013. Η επιτυχία του ήταν αναμενόμενη και όχι μόνο γιατί το marketing τμήμα της LG έκανε εξαιρετική δουλειά αλλά και το γεγονός πως είχαμε να κάνουμε με ένα tablet που χάριζε μία υψηλής ποιότητας εμπειρία σε προσιτή τιμή. Το LG G Pad 7.0 συνεχίζει την παράδοση στις 7 ίντσες με την ίδια στιβαρή ποιότητα κατασκευής. 
Asus MemoPad 8.0 (€169)

Μπορεί η νέα πρόταση της Asus να μην μπορεί να φτάσει τα υπόλοιπα tablets της λίστας σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά το γεγονός πως το Asus MemoPad 8.0 έρχεται με προεγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Android είναι πολύ σημαντικό για να το παραλείψουμε. Το ατού του βρίσκεται στο user interface που έχει σχεδιάσει η εταιρία και ακούει στο όνομα Zen. Πρόκειται για ένα πανέμορφο σχεδιαστικό περιβάλλον το οποίο έρχεται με μία σειρά προεγκατεστημένων εφαρμογών της Asus ενώ η ενσωμάτωση ενός Baytrail τετραπύρηνου επεξεργαστή της Intel υπόσχεται μία σταθερή και ομαλή εμπειρία στο χρήστη.
Lenovo IdeaPad A8-50 (€179)
Παρόλο που η Lenovo έχει αφοσιωθεί αρκετά στην κατηγορία των laptops, φέτος αποφάσισε να μπει λιγάκι πιο δυνατά σε ότι αφορά στα tablets. Η πρότασή της ακούει στο όνομα Lenovo IdeaPad A8-50 και τα δυνατά του σημεία είναι η IPS οθόνη του, η άνετη και ελαφριά κατασκευή του σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη τεχνολογία Dolby Digital audio που βοηθάει αρκετά στην βελτίωση του μονοφωνικού ηχείου του tablet. Πολλοί έχουν λάβει αρνητικά την έλλειψη ενός app tray, του μενού δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την οργάνωση των εφαρμογών του χρήστη, κάτι που δημιουργεί σύγχυση στην οθόνη του tablet. Ίσως και να ζητάμε πολλά αλλά είναι κάτι που μαστίζει τα tablets αυτής της κατηγορίας και είναι η μικρή RAM που φτάνει το νούμερο του 1GB. Όπως και να’χει, το Lenovo IdeaPad A8-50 βρίσκεται στην λίστα μας γιατί παρέχει όλες τις βασικές ανάγκες που θα ζητήσει κάποιος από ένα tablet σε αυτήν την τιμή με τέσσερις πυρήνες και HD οθόνη. 
Μπορείτε να αγοράσετε το Lenovo IdeaPad A8-50 από το επίσημο ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα της Lenovo.
Google Nexus 7 (€229)
Το Google Nexus 7 είναι η μοναδική εξαίρεση στον οικονομικό οδηγό αγοράς tablets κυρίως γιατί δεν κυκλοφορεί επίσημα στην χώρα μας και ξεπερνάει την τιμή των €200. Παρόλα αυτά, μιλάμε για Google, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως θα απολαύσετε την ομαλότερη δυνατή εμπειρία του λειτουργικού Android και θα έχετε για καιρό γρήγορα και πρώτοι από όλους τα system updates. Παράλληλα, το Nexus 7 έχει την μεγαλύτερη ανάλυση σε σύγκριση με τα άλλα tablets και τα 323 ppi σιγουρεύουν την υψηλή ευκρίνειά της. Ο λόγος που το Google Nexus 7 βρίσκεται στη λίστα μας είναι πως όσο και να ψάξετε δε θα βρείτε καλύτερη αναλογία ποιότητας και τιμής.
πηγή : unboxholics.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews