Όσοι παραπονιούνται συχνά για τη «διαδικτυακή ζωή» τους, την παρουσία τους δηλαδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, έχουν περισσότερες πιθανότητες να μοιράζονται σε αυτά προσωπικές τους πληροφορίες.
Όπως επισημαίνουν ερευνητές, ανάμεσα σε αυτές τις πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται από τις πιο «αθώες» όπως το αγαπημένο τους βιβλίο ή ταινία, μέχρι την προσωπική τους κατάσταση ή ακόμη και τη διεύθυνση του σπιτιού τους.
Ειδικότερα, ο ερευνητής Charles Sturt από το πανεπιστήμιο New South Wales της Αυστραλίας μελέτησε συνολικά 616 γυναίκες που χρησιμοποιούν το Facebook.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε βάση των αναρτήσεών τους, οι μισές από αυτές ήταν απλά «συνδεδεμένες» με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι υπόλοιπες αυτοχαρακτηρίζονταν ως «μοναχικές».
Στο πλαίσιο της μελέτης του, στη συνέχεια παρακολούθησε τα δημόσια διαθέσιμα στοιχεία του προφίλ των γυναικών, για να διαπιστώσει αν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ της μοναξιάς και της αυτό-αποκάλυψής της.
«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, οι πιο μοναχικοί άνθρωποι αποκαλύπτουν περισσότερες προσωπικές πληροφορίες, όπως το αν είναι σε σχέση ή όχι, ή ακόμη και τη διεύθυνσή τους, συγκριτικά με εκείνους που απλά συνδέονται στο Facebook» ανέφερε ο ίδιος.
Για την ακρίβεια, το 98% των χρηστών που περιέγραφαν τον εαυτό τους ως μοναχικό, ανέφεραν δημοσίως την προσωπική τους κατάσταση, ενώ ένα 79% αυτών αποκάλυπτε κι άλλα προσωπικά στοιχεία, όπως το αγαπημένο τους βιβλίο ή ταινία.
«Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διευκολύνουν του άλλους να έρθουν σε επαφή μαζί τους, κάτι που στη συνέχεια μπορεί να βοηθήσει τους ίδιους να ξεπεράσουν τα αισθήματα μοναξιάς που τους διακατέχουν» εξήγησε ο Dr Yeslam Al-Saggaf, μιλώντας στο Market Watch.
Πηγή: newsbeast.gr
Posted in: Διάφορα, Social Networks
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου