Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου 2

pliktrologio Τα τρικ του πληκτρολογίου!
Οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου αποτελούν το πιο εύκολο και γρήγορο μέσο για να διαχειριστούμε ένα πρόγραμμα ή να ελέγξουμε το σύστημα του υπολογιστή (αν μιλάμε για Windows).
Η παρακάτω λίστα με συντομεύσεις είναι ικανή να μειώσει στο ελάχιστο το χρόνο εργασίας σας και να διευκολύνει στο έπακρο τη χρήση του υπολογιστή!
Οι βασικότερες συντομεύσεις πληκτρολογίου

Alt+Tab: Εναλλάσσεται ανάμεσα σε όλα τα ανοικτά προγράμματα. Εάν έχετε πατημένο και το Shift, τότε το κάνει και ανάποδα.
Ctrl+T: Ανοίγει μια νέα καρτέλα σε σχεδόν όλους τους δημοφιλείς Browsers.
Ctr+S: Αποθήκευση. Λειτουργεί παντού.
Ctr+Tab: Εναλλάσσεται ανάμεσα στις καρτέλες του Browser σας. Και εδώ, έχοντας πατημένο το Shift το κάνει ανάποδα.
Ctr+W: Κλείνει το ενεργό παράθυρο ή την ενεργή καρτέλα του Browser. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Alt+F4 το οποίο λειτουργεί παντού.
Ctr+C και Ctr+V: Με τον πρώτο συνδυασμό γίνεται αντιγραφή του επιλεγμένου κειμένου (εάν έχετε πατημένο το Shift και πατήσετε κάποιο από τα βελάκια μπορείτε να επιλέξετε κείμενο) και με τον δεύτερο συνδυασμό γίνεται επικόλληση. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Alt+Tab για να μετακινήστε από το ένα έγγραφο στο άλλο.
Ctr+Z: Γίνεται αναίρεση της προηγούμενης ενέργειάς σας. Αυτός ο συνδυασμός δουλεύει σχεδόν παντού εκτός από τους Browsers.
Ctrl+ Τροχός κύλισης στο ποντίκι: Μεγέθυνση και σμίκρυνση. Δουλεύει σχεδόν παντού, ακόμα και στους περισσότερους browsers. Ιδιαίτερα χρήσιμο, για να μεγαλώνετε το κείμενο σε κάποιες ιστοσελίδες ή ακόμα και τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας.
F5: Γίνεται ανανέωση του ενεργού φακέλου ή της τρέχουσας ιστοσελίδας.
Alt+D: Επιλέγει την μπάρα διευθύνσεων στον browser σας. Δεν θα χρειάζεται να κάνετε κλίκ κάθε φορά που θέλετε να επισκεφτείτε κάποια ιστοσελίδα, απλά πατάτε αυτό τον συνδυασμό και αμέσως πληκτρολογείτε την διεύθυνση.
Ctrl+X: Πραγματοποιεί την αποκοπή του επιλεγμένου κειμένου
Ctrl+B: Μετατρέπει σε έντονη γραφή τις επιλεγμένες λέξεις ενός word
Ctrl+U και Ctrl+I: Ο πρώτος συνδυασμός προχωρά σε υπογράμμιση των προτάσεων της επιλογής σας, ο δεύτερος μετατρέπει τη γραφή σε πλάγια.
F1: Βοήθεια (Help)
Ctrl+Esc: Άνοιγμα του μενού Έναρξη (Start)
Alt+F4: Τερματισμός προγράμματος
flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews