Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αλλάξτε το log on screen στα windows

Η log-on screen υπάρχουν τρόποι να αλλάξει και στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, αλλά τότε ήταν μια διαδικασία πολύπλοκη.
Ευτυχώς, η Microsoft (σχεδόν) αναγνώρισε την ανάγκη που έχουμε μερικοί να αλλάζουμε τα φώτα στην εμφάνιση του συστήματός μας, ακόμα και όσον αφορά την log-on screen. Και λέω σχεδόν, επειδή ναι μεν έκανε τη διαδικασία πιο ασφαλή, αλλά και πάλι πρέπει να μπλέξει κανείς με το Registry (αντί να το βάλει π.χ. σαν μέρος του Personalization).
Όσοι λοιπόν θέλετε κάτι λιγότερο πεζό από το απέραντο γαλάζιο των Windows στην οθόνη που επιλέγετε το χρήση και γράφετε το password, αρκεί να κάνετε το εξής:
Πηγαίνετε στο start menu, γράψτε regedit και κάντε κλικ στο regedit.exe.
(προσοχή, μην πειράξετε ΤΙΠΟΤΑ εκτός από το παρακάτω στη registry, αν θέλετε να παραμείνει υγειές το σύστημά σας)
Στη συνέχεια πηγαίνετε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background
Μέσα θα δείτε μια επιλογή OEMBackground. Αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει, κάντε δεξί κλικ μέσα στο Background, επιλέξτε New->DWORD (32bit) και δώστε της το όνομα OEMBackground.
Κάντε διπλό κλικ στο OEMBackground και αλλάξτε την τιμή του από 0 σε 1.
Στη συνέχεια βρείτε μία εικόνα που να θέλετε να χρησιμοποιήσετε (φροντίστε να έχει μέγεθος λιγότερο από 256KB και να έχει τον ίδιο λόγο πλευρών με την οθόνη σας, ειδάλλως θα παραμορφωθεί (η εικόνα, όχι η οθόνη :P )
Αντιγράψτε την εικόνα στο φάκελο c:\windows\system32\oobe\info\backgrounds\ (αν οι φάκελοι info\backgrounds δεν υπάρχουν, φτιάξετε τους εσείς) και μετονομάστε την σε backgroundDefault.jpg.
Ένα reboot αργότερα, και θα έχετε τη νέα σας εικόνα στο log-on screen.
Για όσους θέλετε ποικιλία στις log-on screen σας χωρίς να περνάτε ξανά όλη την παραπάνω διαδικασία κάθε φορά, μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν Logon Screen Rotator.
πηγή : pcsteps.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews